ΗΠΑ | Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι ο Πούτιν θα απελευθερώσει δημοσιογράφο της Wall Street Journal για χάρη του

ΗΠΑ | Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι ο Πούτιν θα απελευθερώσει δημοσιογράφο της Wall Street Journal για χάρη του

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος κρατείται στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ ανέφερε στην πλατφόρμα Truth Social ότι η απελευθέρωση του Γκέρσκοβιτς θα γίνει λίγο μετά τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, στις οποίες ο ίδιος επιδιώκει να νικήσει τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

«Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο Δημοσιογράφος από τη Wall Street Journal, ο οποίος κρατείται από τη Ρωσία, θα απελευθερωθεί σχεδόν αμέσως μετά τις Εκλογές, αλλά σίγουρα πριν αναλάβω Καθήκοντα. Θα είναι ΣΠΙΤΙ, ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ», υποστήριξε ο Τραμπ. «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσίας, θα το κάνει για μένα, αλλά όχι για οποιονδήποτε άλλον, και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Τραμπ δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τυχόν επαφές του με τον Πούτιν ή τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι ο Ρώσος ηγέτης θα απελευθερώσει τον Γκέρσκοβιτς. Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς συνελήφθη στη Ρωσία τον περασμένο Μάρτιο με κατηγορίες για κατασκοπεία, τις οποίες τόσο ο ίδιος όσο και η εφημερίδα του, αλλά και η κυβέρνηση Μπάιντεν, αρνούνται κατηγορηματικά. Έχει περάσει πάνω από ένα χρόνο σε φυλακή της Μόσχας, ενώ δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία για τη δίκη του.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.