Ερχονται τα φανάρια με τα τέσσερα φώτα

Ερχονται τα φανάρια με τα τέσσερα φώτα

Ετοιμαστείτε για μια νέα εποχή στους φωτεινούς σηματοδότες. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας προτείνουν ένα πρωτοποριακό σύστημα με τεχνητή νοημοσύνη που ενσωματώνει ένα τέταρτο φως, το "λευκό της τεχνητής νοημοσύνης", με στόχο την βελτιστοποίηση της ροής της κυκλοφορίας και την καταπολέμηση της συμφόρησης.

Αυτό το λευκό φως θα απευθύνεται αποκλειστικά στα οχήματα αυτόνομης οδήγησης, τα οποία θα μπορούν να συγχρονίζονται απρόσκοπτα με τα υπολογιστικά τους συστήματα. Η έρευνα έχει δείξει ότι η ενσωμάτωση αυτής της φάσης λευκού φωτός όχι μόνο βελτιώνει την κυκλοφορία, αλλά μειώνει και την κατανάλωση καυσίμων, ελαχιστοποιώντας τις άσκοπες στάσεις και εκκινήσεις.

Πώς λειτουργεί; Το σύστημα βασίζεται στην επικοινωνία μεταξύ των αυτόνομων οχημάτων και ενός κεντρικού υπολογιστικού συστήματος που ελέγχει τους έξυπνους φωτεινούς σηματοδότες. Όταν ένας επαρκής αριθμός αυτόνομων οχημάτων πλησιάζει μια διασταύρωση, ενεργοποιείται το λευκό φως, επιτρέποντας τόσο στα αυτοκινούμενα όσο και στα οχήματα με ανθρώπινους οδηγούς να προχωρήσουν ομαλά.

Τα κόκκινα φανάρια θα διατηρήσουν την έννοια της στάσης, τα πράσινα την έννοια της προώθησης, ενώ το λευκό φως θα υποδεικνύει στους οδηγούς των αυτόνομων οχημάτων να ακολουθήσουν το προπορευόμενο όχημα. Αν και η πρακτική εφαρμογή μπορεί να απέχει χρόνια, οι ερευνητές αναζητούν ενεργά ευκαιρίες για πιλοτική εφαρμογή του συστήματος.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.