Θύελλα αντιδράσεων για συναυλία σε ελληνική εκκλησία στην Αγγλία

Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε μια μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ορθόδοξη εκκλησία στην Αγγλία. Η συναυλία, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Μπράιτον, αποτέλεσε αφορμή για έντονες διαφωνίες, καθώς πολλοί θεώρησαν ακατάλληλο το γεγονός ότι φιλοξενήθηκε σε εκκλησιαστικό χώρο.

Η βραδιά περιλάμβανε μουσικές εκτελέσεις με κιθάρα και μπουζούκι από τρία ελληνικά συγκροτήματα, τα Rebetiko Carnival, Plastikes Karekles και Amagalma, και ήταν αφιερωμένη σε γνωστούς Έλληνες συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Σταύρος Ξαρχάκος. Οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν και συμμετείχαν ενεργά στη μουσική εκδήλωση, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα της κοινότητας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Αρχιεπίσκοπος Θυάτειρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας δήλωσε ότι δεν είχε γνώση της εκδήλωσης και έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από την αρμόδια Εκκλησιαστική Επιτροπή που έδωσε την άδεια για τη συναυλία. Ο πάτερ Γερμανός Κουρκούνης, αιρετικός προϊστάμενος της εκκλησίας, υπερασπίστηκε την απόφαση της επιτροπής, αναφέροντας ότι η συναυλία είχε στόχο να αποδώσει φόρο τιμής σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες.

Τη συναυλία παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα, καθώς ο χώρος της εκκλησίας ήταν περιορισμένος. Ένα μέλος από το συγκρότημα Rebetiko Carnival ανέφερε ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ελληνική κοινότητα του Μπράιτον και ότι συναυλίες σε εκκλησίες, είτε καθολικές είτε ορθόδοξες, πραγματοποιούνται συχνά στην Αγγλία, εφόσον το περιεχόμενο δεν είναι προσβλητικό ή προκλητικό.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.