ΟΥΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ.

ΟΥΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ.

Σε αυτό το άρθρο θα πρέπει οι γονείς να δώσουν μεγάλη σημασία. 

Πιστεύω ότι οι απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα θα δώσουν πολλές εξηγήσεις στους γονείς τι θα πρέπει να γνωρίζουν και πως θα χειριστούν αν τους τύχει μια τέτοια περίπτωση φυσικά με την καθοδήγηση του παιδιάτρου τους .
Ποια είναι η σημασία της διόγκωσης του οσχεικού σάκου σε ένα νεογέννητο αγόρι και του πρηξίματος των χειλέων του αιδοίου σ' ένα νεογέννητο κορίτσι; Μερικές φορές όταν ένα παιδί έχει γεννηθεί με τους γλουτούς πρώτα ,υπάρχει μεγάλη πίεση στα εξωτερικά γεννητικά όργανα, καθώς περνούν από τον γεννητικό αγωγό.
Αυτά τα πρηξίματα δεν είναι σημαντικά και υποχωρούν σε λίγες ημέρες.
Γιατί είναι μερικά φορές δύσκολο να διακρίνουμε το φύλο ενός νεογέννητου;
Σε μια κατάσταση που είναι γνωστή σαν ψευδοερματοφροδισμος, ένα μωρό μπορεί να έχει εξωτερικά γεννητικά όργανα που η εμφάνιση τους είναι αντίθετη από το πραγματικό του φύλο.
Έτσι ένα αγόρι με κρυψορχία μπορεί να έχει πολύ μικρό πέος με υποσπαδία ( το άνοιγμα της ουρήθρας βρίσκεται πολύ πίσω από την βάλανο κοντά στο οσχεικό σάκο).
Αυτό μπορεί να δώσει μία εξωτερική εμφάνιση που μοιάζει πολύ με κοριτσιού ιδιαίτερα όταν το όσχεο είναι επίπεδο δεν υπάρχει όρχεις και έχει το άνοιγμα από την κύστη κοντά του.
Ένα κορίτσι μπορεί να γεννηθεί με αφύσικα μεγάλη κλειτορίδα που μοιάζει με αντρικό πέος και με τα δυο χείλη του αιδοίου συγχωνευμένα ώστε να δίνουν την εντύπωση ενός οσχεικού σάκου.
Είναι καλύτερα να ανατρέψουμε το ερμαφρόδιτο σαν κορίτσι;
Ναι έχει ανακαλυφτεί πως υπάρχει λιγότερη αίσθηση ανεπάρκειας και είναι ευκολότερο να είναι κορίτσι προβάλλονται λιγότερο σωματικές απαιτήσεις στα κορίτσια και καθώς πλησιάζουν την εφηβεία μπορεί να παίξουν ευκολότερα παθητικό ρόλο στα παλιά χρόνια γίνονταν λάθη δίνοντας το ανδρικό φύλο σε ένα κορίτσι με μεγάλη κλειτορίδα .
Πάντα αυτά τα παιδιά ζούσαν δυστυχισμένη ζωή χωρίς να αναπτύξουν ποτέ πραγματικά χαρακτηριστικά.
Σε ποια ηλικία είναι απαραίτητο να καθορίσουμε το φύλο ενός παιδιού;
Αν είναι δυνατό, αμέσως μετά την γέννηση.
Ασφαλώς πρέπει να κάνουμε θετική αναγνώριση πριν φτάσει το παιδί στην ηλικία που να καταλαβαίνει.
Σε μερικά παιδιά η ηλικία αυτή μπορεί να είναι τα δύο χρόνια.
Ένα παιδί παίρνει συνήθως το φύλο που του αποδίδουμε.
Κατά συνέπεια ένα παιδί που το λένε αγόρι και το μεταχειριζόμαστε σαν αγόρι τον πρώτο χρόνο ή τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του θα δυσκολευτεί εξαιρετικά να προσαρμοστεί στο να το μεταχειρίζονται οι άλλοι και να φέρετε το ίδιο σαν κορίτσι.
Μπορεί να προκληθεί μόνιμη ψυχολογική βλάβη από την λανθασμένη εκτίμηση του φύλου.
Στέλλα Ψωμά

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.