Οικογενειακές σχέσεις εξ αποστάσεως | Η ψυχολογική επιβάρυνση των παιδιών

Οικογενειακές σχέσεις εξ αποστάσεως | Η ψυχολογική επιβάρυνση των παιδιών

Οι εξ αποστάσεως σχέσεις, είτε ερωτικές είτε οικογενειακές, είναι συχνά μια πρόκληση. Ωστόσο, στις περιπτώσεις που η απόσταση είναι απαραίτητη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ακόμη πιο σοβαρές.

Κύριο μέρος:

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι γονείς που αναγκάζονται να ζουν μακριά από τα παιδιά τους λόγω της δουλειάς τους αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα. Πρώτον, η απουσία τους μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματική αποστασιοποίηση από τα παιδιά τους. Δεύτερον, ο άλλος γονέας μπορεί να αισθάνεται υπερβολικό βάρος και πίεση, καθώς καλείται να αναλάβει όλες τις ευθύνες του σπιτιού και της ανατροφής των παιδιών. Τρίτον, τα παιδιά μπορεί να υποφέρουν από συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες, όπως χαμηλή αυτοεκτίμηση, άγχος και επιθετικότητα.

Συμπέρασμα:

Οι οικογενειακές σχέσεις εξ αποστάσεως μπορούν να είναι μια δύσκολη πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γονείς για να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της απόστασης. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να διατηρούν τακτική επικοινωνία με τα παιδιά τους, μέσω τηλεφώνου, βιντεοκλήσεων ή άλλων μέσων. Επιπλέον, είναι σημαντικό να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό δίκτυο γύρω από τα παιδιά τους, με ανθρώπους που μπορούν να τους παρέχουν φροντίδα και συναισθηματική υποστήριξη.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.