Ιαπωνία | Κατακόρυφη αύξηση των επιθέσεων αρκούδων – Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι

Ιαπωνία | Κατακόρυφη αύξηση των επιθέσεων αρκούδων – Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης καθώς οι επιθέσεις αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές έχουν εκτοξευθεί σε πρωτοφανή επίπεδα. Από τον Απρίλιο του 2023 έως και τον Μάρτιο του 2024, καταγράφηκαν έξι θανάτοι και 219 τραυματισμοί από επιθέσεις αρκούδων σε 19 ιαπωνικές περιφέρειες, προκαλώντας φόβο και ανησυχία στους κατοίκους.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, οι ιαπωνικές αρχές στρέφονται προς την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την ανάπτυξη συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και την παρακολούθηση των κινήσεων των αρκούδων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην περιφέρεια Τογιάμα, όπου ένα δίκτυο καμερών ασφαλείας με υποβοήθηση AI θα εντοπίζει αρκούδες που πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές. Σε περίπτωση εντοπισμού, οι αρμόδιες αρχές, η αστυνομία και οι κυνηγοί θα ειδοποιούνται άμεσα, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνση ή τον ακινητοποίηση των ζώων. Παράλληλα, η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλύει τα μοτίβα κίνησης των αρκούδων, προβλέποντας τις μελλοντικές τους μετακινήσεις και βοηθώντας στην πρόληψη μελλοντικών επιθέσεων.

Επιπλέον, στην πόλη Χαναμάκι, ένα άλλο σύστημα AI με 30 κάμερες παρακολουθεί ποτάμια όπου συχνάζουν αρκούδες, στέλνοντας προειδοποιήσεις σε τοπικό σταθμό και κατοίκους.

 

 

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.