Σφοδρά επεισόδια σε συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας West Point στη Λάρισα - Χημικά και γκλοπς κατά διαδηλωτών - Βίντεο

Χθες το βράδυ, στην Λάρισα  έλαβαν μέρος σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, στο περιθώριο συναυλίας της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ West Point. Πλήθος πολιτών, μαζί με εκλεγμένους της τοπικής αυτοδιοίκησης, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημοτικό Ωδείο, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στην παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στην πόλη και στην διεξαγωγή της μουσικής εκδήλωσης.

Καθώς οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο, ξέσπασε άγρια σύγκρουση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με καταγγελίες, έγινε χρήση χημικών και γκλοπς, με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματισμούς. Ενδεικτικό της έντασης είναι η μαρτυρία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννη Σκόκα, ο οποίος δέχτηκε χτυπήματα από τα ΜΑΤ. "Ντροπή τους!", δήλωσε, "να αποχωρήσουν τώρα οι δυνάμεις της αστυνομίας. Οι ΗΠΑ ευθύνονται για τη δολοφονία 13.000 παιδιών στην Παλαιστίνη. Δεν περνάει το ξέπλυμά τους σε αυτή την πόλη και αυτό το μήνυμα τους έστειλε ο λαός απόψε."

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.