80χρονη γυναίκα υπέκυψε από σπάνια λοίμωξη μετά από χτύπημα από τράγο

80χρονη γυναίκα υπέκυψε από σπάνια λοίμωξη μετά από χτύπημα από τράγο

Μια 80χρονη γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση τράγου, άφησε την τελευταία της πνοή ύστερα από μια εβδομαδιαία μάχη για την επιβίωσή της. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα, όταν η άτυχη γυναίκα δέχτηκε χτύπημα από το ζώο. Παρά τα αρχικά τραύματα, η 80χρονη δεν άφησε την τελευταία της πνοή από αυτά, αλλά από μια σπάνια λοίμωξη που προκλήθηκε από μικρόβιο πυώδους στρεπτόκοκκου. Η λοίμωξη, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται σε μόλυνση που προήλθε από το τραύμα.

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες. Η κατάστασή της, ωστόσο, επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας. Εκεί, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν άνιση μάχη για να σώσουν τη ζωή της. Δυστυχώς, η 80χρονη δεν τα κατάφερε.

Πρόκειται για το δεύτερο θανάσιμο περιστατικό στην περιοχή από λοίμωξη πυώδους στρεπτόκοκκου που σχετίζεται με επίθεση τράγου, γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτήματα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.