Βασίλης Δαραμούσκας | Μία συνέντευξη..."Απ' το βορρά μέχρι το νότο"

Βασίλης Δαραμούσκας | Μία συνέντευξη..."Απ' το βορρά μέχρι το νότο"

Όλοι αυτοί που ασχολούνται με τη μουσική βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα πράγμα ψάχνουν. Την επιτυχία. Το σουξέ που λέει και ο λαός. Είτε είναι ερμηνευτές, είτε συνθέτες, είτε στιχουργοί, ζητούν ακριβώς αυτό. Το πιο δύσκολο πράγμα, είναι η έμπνευση. Η έμπνευση, που μέσα από αυτή, θα δημιουργηθεί η μουσική επιτυχία. Στα πηγαδάκια των ερμηνευτών μία ερώτηση κυριαρχεί: "Ποιος σου έγραψε την μουσική;" Δεν υπάρχουν πολλοί συνθέτες στην Ελλάδα σήμερα, που να έχουν τόσες επιτυχίες, όσες ο Βασίλης Δαραμούσκας. Εξαιρετικά ταλαντούχος μουσικός, απόλυτα προσιτός, με διάθεση να βοηθήσει καλλιτέχνες που βρίσκονται στο ξεκίνημα. Όμως το πιο σημαντικό, είναι πως παραμένει προσγειωμένος και ταπεινός, παρά τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Απόδειξη για όλα αυτά; Ότι αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνει. Μεγάλη μας τιμή λοιπόν, που αποφάσισε να μιλήσει στο Globonews.gr...

unnamed

Βασίλη που γεννήθηκες και που μεγάλωσες;

Γεννήθηκα στο Βύρωνα Αττικής και μεγάλωσα στην Ηλιούπολη.

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με τη μουσική;

Ουσιαστικά ότι ασχολήθηκα με τη μουσική ξεκίνησε με την επιμονή μου να μάθω κιθάρα όταν ήμουν περίπου 8 ετών. Με έγραψαν οι γονείς μου στο ωδείο. Τότε αγάπησα την μουσική. Όταν κατάφερα να παίξω το πρώτο τραγούδι. Αργότερα, στο γυμνάσιο και στο λύκειο με καλούσαν και έπαιζα μουσική σε πάρτι και σε συναυλίες.'Οταν έβλεπα να περνούν καλά, ένιωθα ωραία. Εκεί κάπου αποφάσισα ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου.

Τι είναι η μουσική για εσένα;

Η μουσική είναι ένα μεγάλο  κομμάτι της ζωής μου. Από τα σημαντικότερα θα έλεγα. Για εμένα, η μουσική πάντα ήταν και είναι ένας τρόπος έκφρασης. Είναι συναίσθημα. Όταν μελοποιώ έναν στίχο, ταυτίζομαι, και το δικό μου συναίσθημα το βγάζω στην μουσική μου. Eίναι κάτι αληθινό. Όταν και ο κόσμος ταυτίζεται με την αλήθεια σου, μέσα από το τραγούδι που έχει δημιουργηθεί και το τραγουδάει, αυτό είναι επιτυχία. 

unnamed

Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψες; Ποιος το τραγούδησε;

Πρώτο μου τραγούδι είναι το 'Αχ και να ΄σουν εδώ', 2005 . Το τραγουδάει  ο Βαλάντης. Ήταν θυμάμαι πρωτοχρονιά, ανήμερα της γιορτής μου, όταν με πήρε τηλέφωνο  ο Βαλάντης  και μου είπε ότι του αρέσει το τραγούδι μου. Πήρα το καλύτερο δώρο! Έτσι ξεκίνησαν όλα. Δεν ήταν εύκολη η αρχή. Δεν είναι εύκολο να δώσει κανείς τραγούδι σε έναν γνωστό καλλιτέχνη, όταν δεν έχει κάνει δισκογραφία. Το κυνήγησα με επιμονή και υπομονή. Μέχρι που κάποιος πίστεψε σε εμένα και μου έδωσε μια ευκαιρία. Έτσι το βλέπω. Εκτιμώ όσους πιστεύουν σε εμένα και μου δίνουν ευκαιρίες. Και χρειάζεται και κόπος για να συνεχίσεις σε αυτόν τον χώρο. Υπήρξαν δύσκολες, αλλά και υπέροχες στιγμές. Σημασία έχει στα δύσκολα να μην το βάζουμε κάτω. Είναι μέσα στο πρόγραμμα και αυτό. Τίποτα δεν χαρίζεται. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα, με πολλές ακόμα όμορφες συνεργασίες και πολλά τραγούδια που ξεκίνησαν από έναν καλό στίχο, μια κιθάρα, πήραν ψυχή και ταξίδεψαν για να φτάσουν μέσα στα σπίτια του κόσμου.

Με ποιους καλλιτέχνες έχεις συνεργαστεί;

Με πολλούς... Με καλλιτέχνες που μου άρεσαν τα τραγούδια τους και τους άκουγα από μικρή ηλικία και ούτε που θα το φανταζόμουν τότε, ότι κάποτε θα ήμουν μαζί τους σε ένα στούντιο για να ηχογραφήσουν τραγούδι με δική μου μουσική,  αλλά και με νέους πολύ αξιόλογους επίσης. Έχω κάνει πολύ όμορφες συνεργασίες με τους Βασίλη Καρρά, Νότη Σφακιανάκη, Νίκο Οικονομόπουλο, Νίκο Μακρόπουλο, Πάνο Κιάμο, Κατερίνα Στανίση, Γιώργο Μαργαρίτη, Ηλία Βρεττό, Κώστα Μαρτάκη, Χρήστο Πάζη, Ελένη Καρουσάκη, Νεκτάριο Σφυράκη, Χάρη Ακριτίδη, Αλέκο Ζαζόπουλο, Δημήτρη Χρυσοχοϊδη, Βαλάντη, Σώτη Βολάνη, Δημήτρη Γιωτη, Γιώργο Γιασεμή,  κ.α.

unnamed 1

Τι σημαίνει επιτυχία για εσένα;

Επιτυχία για εμένα σημαίνει, να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Τίποτα άλλο. Μόνο αυτό.

Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή που βίωσες, στον συγκεκριμένο χώρο;

Σίγουρα σε κάθε πορεία υπάρχουν δυσκολίες. Τις βλέπω σαν προκλήσεις και μαθαίνω από αυτές και τις αφήνω πίσω. Οπότε γιατί να πούμε για τη δυσκολότερη στιγμή και να μη πούμε για κάποιες από τις καλύτερες στιγμές; Δεν μου αρέσει να μιλάω για τα άσχημα, αφού  η ευχή μου έχει πραγματοποιηθεί. Κάνω αυτό που αγαπάω και το αγαπάω πραγματικά. Κάποιες από τις πολύ όμορφες στιγμές ήταν όταν για πρώτη φορά  άκουσα τραγούδι μου στο ραδιόφωνο, όταν  άκουσα  τραγούδι μου σε αυτοκίνητο που ήταν δίπλα μου στο φανάρι και έβλεπα να το σιγοτραγουδούν, αλλά και όταν πήγα σε νυχτερινό μαγαζί και άκουσα τον κόσμο για πρώτη φορά να τραγουδάει τραγούδια μου...να βλέπεις ότι τα έχει αγαπήσει ο κόσμος...ότι έχει ταυτιστεί με αυτά. Ξέρεις κάτι όμως; Όλη η πορεία κάθε νέου κομματιού είναι γεμάτη όμορφες στιγμές. Η στιγμή της δημιουργίας είναι μαγική. Όταν παίρνεις έναν στίχο που σου εμπιστεύτηκε ένας στιχουργός και βάζεις πάνω τη μελωδία και γεννιέται κάτι νέο. Κάθε φορά που ένας καλλιτέχνης επιλέξει ένα τραγούδι μου είναι σημαντικό, πόσο μάλλον όταν το αγαπήσει και ο κόσμος. Τα τραγούδια έχουν κομμάτι από την ψυχή του καλλιτέχνη.  Είναι η αποδοχή που νιώθεις...και όταν ο κόσμος το αγαπήσει είναι ακόμα μεγαλύτερη η χαρά.

unnamed 1

Πως θα περιέγραφες την μουσική βιομηχανία σήμερα;

Πάμε στην παρακάτω ερώτηση.

Τι γνώμη έχεις για τα talent shows; Πιστεύεις ότι βοηθούν τους νέους καλλιτέχνες; Υπάρχουν ταλαντούχοι νέοι τραγουδιστές;

Για τα talent shows.. τι να πώ ..αυτοί που έχουν ταλέντο- και υπάρχουν αρκετοί- σίγουρα δεν χάνονται. Τα talent shows  ειναι ένα μέσον προβολής.

Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο;

Το μεγαλύτερο μου όνειρο... άσε  αυτή την απάντηση θα σας την δώσω στην επόμενη συνέντευξη μας...

Τι θα συμβούλευες τους νέους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική;

Να κυνηγάνε τα όνειρα τους μέσα από σκληρή δουλειά. Είναι σημαντικό να υπάρχουν όνειρα, αλλά κάποια στιγμή το όνειρο πρέπει να γίνει ξεκάθαρος στόχος και να υπάρχει ένα πλάνο για να τον πετύχουν. Και αν κάποια στιγμή κάτι δεν πάει όπως το σχεδιάζουν, να προσπαθήσουν ξανά. Να μην το βάλουν κάτω. Άλλωστε συνήθως, δεν υπάρχει επιτυχία, αν δεν έχεις αποτύχει πρώτα.

Ο Βασίλης Δαραμούσκας, σας περιμένει στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube, για να βλέπετε και να ακούτε τις νέες κυκλοφορίες του.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.