Συνέντευξη με την υπέροχη Alexandra | "Η τέχνη και το τραγούδι είναι κομμάτι μου"

Συνέντευξη με την υπέροχη Alexandra | "Η τέχνη και το τραγούδι είναι κομμάτι μου"

Η σημερινή μου καλεσμένη είναι ένα πανέμορφο κορίτσι, απόλυτα προσγειωμένη και με μεγάλη όρεξη για δουλειά. Το πάθος της είναι το τραγούδι, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως παρά το νεαρό της ηλικίας της, ο τρόπος σκέψης της είναι εξαιρετικά ώριμος και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα την βοηθήσει, έτσι ώστε να μπορεί να ξεπερνά αναίμακτα οποιεσδήποτε κακοτοπιές παρουσιαστούν, στον ομολογουμένως δύσκολο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Ο λόγος για την Alexandra η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Πες μου", σε στίχους δικούς της, μουσική σύνθεση του Σπύρου Μωραϊτη και ενορχήστρωση του Ιωσήφ Χυδήρογλου.  Η εντυπωσιακή καλλιτέχνιδα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στη Γεωργία. Όταν ήταν 10 ετών ξαναγύρισε πίσω μαζί με τους γονείς της και μεγάλωσε στην Ελλάδα.

Ο λόγος που αποφάσισα να της ζητήσω να κάνουμε μία συνέντευξη, ήταν ότι μου άρεσε πολύ η "τηλεοπτική" της παρουσία στο video clip, καθώς επίσης, η μεγάλη της άνεση να "παίζει" με τον φακό. Γενικότερα μου άρεσε πολύ, συνολικά το αποτέλεσμα, και κάπως έτσι, αφού την ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανε...

Alex

Αλεξάνδρα χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω και σε ευχαριστώ που δέχθηκες να τα πούμε...
Πώς ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τη μουσική;

Σας ευχαριστώ και εγώ. Η μουσική ήταν πάντα η κλίση μου. Όποτε δοκίμαζα να κάνω κάτι άλλο πάντα επέστρεφα με περισσότερη έμπνευση και όρεξη πίσω σε αυτό. Και όσο ο καιρός πέρναγε, την εκτιμούσα περισσότερο. Προέρχομαι από καλλιτεχνική οικογένεια. Στο σπίτι υπήρχε πάντα δημιουργική ατμόσφαιρα και έχοντας τέτοιες εικόνες, κατάλαβα ότι η τέχνη και το τραγούδι είναι κομμάτι μου. Όταν αποφάσισα να κάνω αυτό που αγαπώ, δεν είχα καμία αμφιβολία και ένιωσα πολύ οικία. Κατα καιρούς έκανα πολλές συναυλίες και τραγούδησα σε διάφορες μουσικές σκηνές. 

Ποια είναι τα είδη μουσικής που ακούς και εμπνέεσαι;

Δεν υπάρχει μόνο ένα είδος μουσικής που θα ακούσω. Ακούω πολλά είδη, ανάλογα με την διάθεσή μου και την περίσταση. Μπορώ να εμπνευστώ από διάφορα είδη μουσικής. Πιο πολύ ακούω ποπ αλλά μ’ αρέσει πολύ η λαϊκή μουσική, η ροκ, η ραπ και η τζαζ. Στην περίπτωσή μου, λόγω και της καταγωγής, από πολύ μικρή ηλικία άκουγα Γεωργιανά παραδοσιακά τραγούδια και έχω και τέτοιες επιρροές.

Πώς θα περιέγραφες το δικό σου μουσικό στυλ;

Το βασικό μουσικό μου στυλ είναι ποπ, και ποπ λαϊκό. Επίσης θα με ενδιέφερε να δοκιμάσω και άλλα μουσικά στυλ που θα μπορούσα να υποστηρίξω. 

Πώς νιώθεις που μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο σου τραγούδι;

Νιώθω πολύ περήφανη και συγκινημένη για τον εαυτό μου. Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και αυτό είναι βασικό. Είδα το πόσο χάρηκαν και οι δικοί μου άνθρωποι και αυτό μου έδωσε μεγάλη δύναμη και κίνητρο να συνεχίσω. 

Περιέγραψε τον εαυτό σου με 3 λέξεις.

Συναισθηματική, ονειροπόλα, εύστοχη.

Alex 1

Πολύ όμορφο το νέο σου τραγούδι το οποίο συνοδεύεται από ένα υπέροχο video clip. Πες μας μερικά πράγματα για τους συντελεστές.

Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει και σας ευχαριστώ. Ότι και να πω για τους συντελεστές είναι λίγο. Να πω για τον μαέστρο, Ιωσήφ Χυδήρογλου, ότι είναι φοβερός και πολύ ταλαντούχος. Ήξερε και καταλάβαινε αυτά που ζητούσα και ήθελα, ακριβώς. Και επίσης ο υπέροχος συνθέτης Σπύρος Μωραΐτης που από τη πρώτη στιγμή ένιωσε το συναίσθημα πίσω απ’τους στίχους και τους έντυσε με την ωραία του μουσική. Συνεργαστήκαμε τόσο ωραία και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Τι σε ενέπνευσε να γράψεις τους στίχους για το τραγούδι "Πες μου";

Η συναισθηματική μου κατάσταση εκείνη τη περίοδο και ένα προσωπικό μου βίωμα.     

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις με το τραγούδι αυτό;

Το μήνυμα που θέλω να περάσω με το τραγούδι αυτό είναι ότι ανεξάρτητα από τις επιλογές και τις πράξεις που κάνουμε στη ζωή, το συναίσθημα της αληθινής αγάπης έχει μεγάλη δύναμη.

Ποια είναι τα συναισθήματα που θέλεις να δημιουργήσεις στον ακροατή;

Με το να γράφω τραγούδια, για μένα είναι κάτι σαν θεραπεία. Θέλω να εκφράσω όλα όσα κρύβουν μέσα τους οι ακροατές και δεν μπορούν να πουν οι ίδιοι. Να δουν ότι όντως έτσι νιώθουν, να ταυτιστούν και να δημιουργήσω μια σύνδεση. 

Πώς νιώθεις για την αποδοχή που έχει λάβει το τραγούδι από το κοινό;

Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά για την αποδοχή και που άγγιξε τον κόσμο το τραγούδι μου. Γατί έτσι βλέπω ότι υπάρχουν παρόμοια βιώματα σαν τα δικά μου και καταλαβαίνω ότι με νιώθουν και ξέρουν τι ακριβώς λέω μέσα από το τραγούδι αυτό.

Ποιοι είναι οι στόχοι για την καριέρα σου;

Το πιο σημαντικό στοιχείο για έναν καλλιτέχνη είναι να έχει προοπτικές εξέλιξης. Και εγώ μελλοντικά θέλω πολύ να δω την εξέλιξή μου και να δημιουργώ σπουδαία τραγούδια, να βγάλω δίσκο και όπως εμπνέομαι από άλλους καλλιτέχνες, έτσι να εμπνέω και εγώ τους άλλους. 

Alex 2

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια;

Τον φαντάζομαι πιο κατασταλαγμένο. Περνώντας καλά με τους ανθρώπους και τους συνεργάτες γύρω μου σε οτιδήποτε και αν κάνουμε. Θέλω να έχω υλοποιήσει όλα μου τα μουσικά σχέδια. Επίσης θα ήθελα να βρίσκομαι επι σκηνής, να τραγουδάω και να συνεργάζομαι με μεγάλους καλλιτέχνες. Φαντάζομαι να έχω άφθονες ιδέες και να είμαι δημιουργική έτσι ώστε να κάνω δισκογραφία και να είμαι αφοσιωμένη στο τραγούδι.

Θα ήθελες να συνεργαστείς με κάποιον συγκεκριμένο καλλιτέχνη;

Ναι. Θα ήθελα να συνεργαστώ με έναν από τους αγαπημένους μου, τον Νίκο Βέρτη

Έχεις κάποιο μήνυμα για τους νέους καλλιτέχνες που θέλουν να ξεκινήσουν την καριέρα τους;

Για αυτούς που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους θα τους έλεγα ότι η πορεία στον χώρο του θεάματος και στο τραγούδι θα είναι δύσκολη αλλά να πιστεύουν στον εαυτό τους, να αγωνίζονται για τα όνειρα τους και να μην φοβούνται τίποτα. Επίσης να ακολουθούν πάντα το ένστικτο και τα ενδιαφέροντά τους. 

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με την Aspect4music;

Άκουσα τα καλύτερα λόγια από τον μαέστρο μου τον κ. Ιωσηφ Χυδηρογλου και μέτρησε πολύ και το όνομα του ιδιοκτήτη της εταιρείας, του κ. Χρήστου Κοπελούζου.

photo large

Πώς βλέπεις την συνεργασία σας στο μέλλον;

 Έχοντας εμπιστοσύνη στην εταιρεία, είμαι αρκετά αισιόδοξη. 

Πιστεύεις ότι μία δισκογραφική εταιρεία μπορεί να σου προσφέρει την ευκαιρία να πετύχεις τους στόχους σου;

Οπωσδήποτε συμβάλλει, για αυτό και την εμπιστεύτηκα αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, εξαρτάται και από τις δικές μου προσπάθειες και το δικό μου ταλέντο

Πιστεύεις ότι η μουσική μπορεί να έχει αντίκτυπο στην κοινωνία;

Σίγουρα ναι!

Πιστεύεις ότι η μουσική μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, προωθώντας την αλλαγή και την κατανόηση;

Η μουσική σίγουρα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Μας συνοδεύει πάντα σε σημαντικές στιγμές και μας ενώνει. Επίσης, η μουσική συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόοδο ατόμων και κοινωνιών.

Τι είδους μουσική ακούς συνήθως;

Ακούω πολλά είδη μουσικής, δεν έχω ένα συγκεκριμένο. Το κάθε είδος μουσικής άλλωστε μου χαρίζει διαφορετικά οφέλη και καλλιεργεί τη δημιουργικότητά μου.   

Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;

Ακούω και θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες. Εκείνους που ξεχωρίζω είναι ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Νίκος Βέρτης και ο Νότης Σφακιανάκης.

Πώς επιλέγεις την εικόνα σου;

Η εικόνα μου είναι πάντα το πως νιώθω και το τι με εκφράζει σαν χαρακτήρας. Ακούω τη διαίσθησή μου και την εμπιστεύομαι.  

Πώς θέλεις να παρουσιάζεσαι στο κοινό;

Στο κοινό θέλω να παρουσιάζομαι πάντα με χαμόγελο, ειλικρίνεια και θετικότητα. Να δίνω όσο το περισσότερο δυνατόν την καλή μου ενέργεια γιατί πιστεύω η πραγματική ομορφιά ενός ανθρώπου φαίνεται στα μάτια και την ψυχή του.

Ποια είναι η πιο σημαντική συμβουλή που θα έδινες σε έναν/μία νέο/α καλλιτέχνη που θέλει να δημιουργήσει μια ισχυρή εικόνα;

Η συμβουλή μου θα ήταν να είναι οι εαυτοί τους, να επηρεάζονται αλλά να μην μιμούνται τους άλλους γιατί πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε κάτι ξεχωριστό να δώσουμε και αυτό είναι το ατού μας. 

Πες μου για τα μουσικά σου όνειρα.

Να κατορθώσω να καθιερωθώ στο χώρο του τραγουδιού και να γίνω γνωστή στο κοινό. Να χαράξω τη δική μου πορεία με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου.  

Πώς βλέπεις τον εαυτό σου να εξελίσσεται ως καλλιτέχνιδα τα επόμενα χρόνια;

Έχω προσδοκίες να εξελιχθώ προς το καλύτερο. Επίσης να προσπαθήσω με σκληρή δουλειά να βελτιώσω τις αδυναμίες μου και από εκεί και πέρα θα δείξει ο χρόνος. 

Θα ήθελες να κλείσεις τη συνέντευξη με ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Το μήνυμά μου είναι να αγαπάτε βαθιά. Να στέκεστε δίπλα στους ανθρώπους που το χρειάζονται, στα δύσκολα και στα καλά. Να είστε κάθε μέρα, κάθε λεπτό καλοί και δοτικοί χωρίς όρια.

Αλεξάνδρα σε ευχαριστώ πολύ για την πραγματικά πολύ όμορφη συνέντευξη. Σου εύχομαι υγεία και το τραγούδι σου να ταξιδέψει μακριά.

Σας ευχαριστώ θερμά και εγώ.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.